Aliansz imahét 2014

Aliansz imahét 2014

Aliansz-logó-szines-300x291Lélekkel és bátorsággal
“Az Aliansz imahéten Józsue és Káleb élettörténetén keresztül nyerhetünk erőt és bátorítást arra, hogy minden helyzetben kiállhassunk az Úr ügyéért, akkor is, ha sokan (akár, ha mindannyian), ellenünk fordulnak emiatt.
Káleb és Józsué reálisan látták a helyzetet. Beszámolójuk addig a pontig semmiben sem tért el a többiek híradásától, amíg a tanulságot le nem kellett vonniuk. A föld nagyszerűségéről és az ellenség erejéről, a látottak, tapasztaltak alapján, mindannyian egyformán vélekedtek. A különbség akkor mutatkozott meg, amikor a többi tíz–és indításukra az egész nép-nem számolt Isten hatalmával, nem hitték az Ő jóságában, szeretetében és erejében. Csak Józsue és Káleb bíztak az Úrban teljes szívűkből. Ezen a héten tőlük tanulunk, tanulhatunk.
„Tizenkettő egy tucat” tartja a mondás, arra utalva, hogy egy adott mintából, csoportból senki sem kitűnő, kiváló, egyik sem értékesebb a másiknál. Nincs kitörés, a csoportnyomás érvényesül, csak beolvadásra, igazodásra van lehetőség. Józsue és Káleb rácáfoltak erre.
Hatalmas szakadék tátong itt a kettő és a tíz között. Előttünk a választás, melyik oldalra
állunk.
Istenünk Lelke egybehív. Imádni és követni Őt. E hét is arra való, és arra jó, hogy
testvérekként egybejöjjünk, igéje körül összegyűljünk, példát vegyünk, erősítsük és építsük

egymást mindazzal, mit Tőle nyertünk.”

részlet a Magyar Evangéliumi szövetség(Aliansz) köszöntőjéből
Comments are closed.